Répás-tökmagos energiagolyók tejmentesen, cukormentesen, gluténmentesen és gabonamentesen

  • Reading time:2 mins read

Ezeket az isteni répás-tökmagos energiagolyókat egy ausztrál blogger receptje inspirálta. Csavartunk egyet rajta, néhány hozzávalót módosítottunk és azt kell mondanunk, hogy megérte! Gyereknapra is remek ötlet, ha limitálnátok az ilyenkor szokásos csokibevitelt 😏 Egyébként tudtátok, hogy a Nemzetközi Gyermeknapot 1920-ban ünnepelték először Törökországban? 1954-ben pedig az ENSZ közgyűlése javasolta, hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyermeknapot, azóta a legtöbb országban június 1-jén ünneplik, hazánkban május utolsó vasárnapján.

Hozzávalók:

120 g reszelt répa
– 320 g datolya
– 140 g sós, pörkölt kesudió
– 140 g natúr tökmag
– 70 g kókuszreszelék
– 1 teáskanál őrölt fahéj
– 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
– 1-2 evőkanál tökmagolaj

Elkészítés:

1. A répát, a kesudiót, a tökmagot és a kókuszreszeléket egy aprítógépbe öntjük és 1-2 perc alatt összeaprítjuk.
2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és további 1-2 percig dolgoztatjuk a gépet. Sűrű, de még nem krémes állagot kell kapnunk.
3. A masszából evőkanálnyi gombócokat formálunk és már ehetjük is 🙂 Légmentesen zárható dobozban, a hűtőben
egy hétig elállnak.

Vélemény, hozzászólás?