Gondolatok a jelenről…

  • Reading time:5 mins read

Vigyázz magadra!

Se nem tökmagolajról, se nem tökmagról, de még csak nem is bővülő desszert kínálatunkról szeretnénk most írni. Bár nálunk a tavasz a vetés előkészületeiről szól, s ki se látszunk a tennivalókból, most kicsit mégis mi is bezárkóztunk, elvonultunk, ahogy lassan az egész világ. Fesztiválok, vásárok sora maradt és marad el, melyeken találkozni szerettünk volna régi és leendő fogyasztóinkkal, sorra bemutatni fiókban pihenő ötleteinket. Ahogy sokan, mi is úgy érezzük, ha valamivel hozzájárulhatunk egészségünk megóvásához, azt meg kell tennünk magunkért, egymásért, minden egyes emberért. A céget is az egészség hívta életre, most is nagyon fontosnak tartjuk a prevenciót. Most azonban elsősorban nem a tökmagolaj egészségmegőrző hatásaira gondolunk, hanem a koronavírus elkerülésére, visszaszorítására. Amellett, hogy vigyázunk családtagjainkra, kollégáinkra, természetesen a cégre is vigyáznunk kell. Vannak tényezők, melyek nehezítik, hogy minden működhessen, hogy elkerülhessük a leállást, eljuttathassuk a weboldalon és bioboltokban leadott rendelésekre a frissen préselt olajokat. De most mégsem ez a fő kérdés bennünk.

Azon törjük a fejünket, végigfutva az első félévre eltervezett blog témáinkat, vajon mi tudunk-e támogatást nyújtani azoknak, akik otthon maradnak és azoknak, akik nem maradhatnak otthon. Először az jutott eszünkbe, hogy terveztünk a tavasz végére néhány írást, melyben bemutatjuk az otthonunkat, Szécsényt, a helyet, ahova akár egy túrára is elcsábítanánk a minket olvasókat, s annak ellenére, hogy tudjuk, ezt most nem tehetjük, mégis fontosnak tartjuk végiggondolni, miért szeretjük a helyet, ahol élünk. Mi a jó az otthonunkban? Ezek a kérdések talán bármelyikünknek segíthetnek, mikor a hétköznapok nehézségei elhomályosítják azt a sok szépet, amiért egyszer lakóhelyünket kiválasztottuk. Melyek a kedvenc helyeink? Hol szeretünk pihenni, dolgozni, milyen apró emlékeket őrző nyomok vannak a lakásunkban? Mit mutatnánk meg egy vendégnek, mik azok a kis finomságok, melyekben ott vagyunk mi? Meg fogjuk írni a Szécsényről és a gyárunkról szóló cikkeket, és bízunk abban, hogy ezek a kérdések titeket is arra inspirálnak, hogy néhány kellemes élményt, gondolatot felidézzetek. Talán könnyebb úgy otthon, ha érezzük, látjuk, miért szeretünk ott élni!

Másodszor, ha most nehézségekbe is ütközik a munkavégzés, arra gondolunk, honnan folytatjuk, amikor vége lesz a jelenlegi helyzetnek. Ahogy sokan, úgy mi sem maradhatunk otthon. Ahhoz, hogy legyen megfelelő mennyiségű és minőségű alapanyag, most kell előkészíteni és megkezdeni a földeken a vetést. Ezek határidős feladatok, hisz a Vidék Szívénél saját magunk állítjuk elő az alapanyagokat termékeinkhez. Szerencsések vagyunk, mert szabadlevegőn, egymásra vigyázva tehetjük ezt. Bízunk benne, hogy mihamarabb véget ér a sokak munkáját megnehezítő járvány. Nálunk a cukrászdák kényszerű leállása miatt nemrég bemutatott bonbonjaink gyártása szünetel, valamint az értékesítés és termékfejlesztés terén is akadályokba ütközünk. De igyekszünk arra koncentrálni, ami működhet, tesszük, amit tudunk, hogy készen álljunk, mikor újra élhetünk a lehetőségekkel, hogy értékesítőket találjunk, megismertethessük fogyasztóinkkal új termékeinket és népszerűsíthessük a mindenki egészségét szolgáló 100%-os tökmagolajainkat. Felelősek vagyunk munkavállalóinkért és cégünk megóvásáért. Eseti munkavállalóinkra továbbra is számítunk, sőt, egy új állandó alkalmazott csatlakozott csapatunkhoz. Örömteli számunkra, hogy sokan most is tudatosan a hazai, minőségi termékek mellett teszik le voksukat, élve az online megrendelés lehetőségével. Köszönjük a támogatást!

Reméljük, néhány gondolatunk nektek is segít, hogy megtaláljátok a megváltozott hétköznapokban is a jó érzéseket, melyek most is, minden percben bennünk vannak, még ha nem is ettől hangos most a világ. Mert egészségünk megőrzéséhez a lelki egészség is hozzátartozik.

Vélemény, hozzászólás?