Így igazán 100% a család

  • Reading time:3 mins read

Grillezz velünk a nyár utolsó hétvégéjén!

Ahogy leütöttük előző blogbejegyzésünk végén a pontot, azonnal írni kezdtük a következőt, hiszen babákról és anyákról írni nem kerek, ha nem ejtünk szót az apukákról, s bizony ez legutóbb kimaradt. Mi pedig, ezt már múltkor is említettük, a 100%-ban hiszünk, nemcsak a tökmagolaj gyártásakor.

Az apukák azok, akik kevesebbszer mennek orvosi vizsgálatokra, nehéz rávenni őket a salátafogyasztásra, sőt, olykor még veszélyesebb dolgokat is művelnek. Nos, a mi olajunknak semmi köze a motorozáshoz, de annál több a salátákhoz, amelyek, ha egy kis hússal is megpakoljuk őket, biztos, hogy a férfiak számára is kerek fogást jelentenek. S még ennél is több köze van az egészséghez, ugyanis nem kell orvoshoz járni, ha megelőzzük a betegségeket. A tökmagolaj áldásos hatásairól pedig leginkább a férfiak beszélnek, s ezekben a beszélgetésekben bizony sokszor a nők is szóba kerülnek. No, már vissza is kanyarodtunk a babákhoz… 😀

S mivel a férfiak szeretik, ha rövid és tömör egy cikk, rá is térnénk a lényegre: tökös grill. Jöjjön egy igazán jó grill étel és persze némi saláta is a férfiaknak, akik akárhányszor képesek feldobni a gyereket a magasba, egyre többet vállalnak a családi teendőkből, támaszai szívük hölgyének, és tudják, miért jó, ha időben elkezdik fogyasztani a 100%-os Vidék Szíve tökmagolajat! Apukák, köszönjük, hogy vigyáztok magatokra, hogy teljes legyen a család!

Grillezett cukkini és kukorica zöldbabbal

Hozzávalók 4 főre:

4 kis cukkini
4 csöves kukorica
só, bors
1-2 evőkanál olívaolaj
4 marék zöldbab
100 g rukkola
egy fél lilahagyma
12 db koktélparadicsom
2 nagy marék tökmag
40 g pecorino sajt
1 csokor friss menta, aprítva
60 ml tökmagolaj

Elkészítés:

A cukkiniket hosszában 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a megtisztított kukoricákkal együtt sózzuk-borsozzuk. Megkenjük olívaolajjal, meggrillezzük és félrerakjuk őket. A zöldbabokat 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd jeges vízbe tesszük, hogy azonnal lehűljenek. A rukkolát egy nagy tálba szórjuk, rádobjuk a szeletekre vágott lila hagymát, a félbevágott koktélparadicsomokat, a grillezett cukkiniszeleteket és a 3-4 darabba vágott kukoricákat is. A salátát megszórjuk a tökmaggal, a vékonyra szeletelt pecorinóval, az aprított mentával és meglocsoljuk tökmagolajjal.

(A kép forrása: https://streetkitchen.hu/salata/grillezett-cukkinisalata-kukoricaval-es-zoldbabbal/)

Vélemény, hozzászólás?