Nagyon szeretjük a karácsonyt, de a napokig tartó ételdömping, édességhegyek és folyamatos csipegetés után jólesik egy könnyed ebéd, ami tápláló, finom és még véletlenül sem hasonlít ízvilágában a halászlére, a töltött káposztára vagy a bejglire 😆 Ez a gyömbéres-tökmagolajos répaleves főzéssel együtt egy óra alatt készen van és amellett, hogy ízletes, még az immunrendszerünkre is jó hatással van. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
egy fél vöröshagyma, aprítva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
3 evőkanál gyömbér, reszelve
1 kg sárgarépa, darabolva
1 liter zöldségalaplé
1 teáskanál őrölt koriander
só, bors ízlés szerint
2 evőkanál tökmagolaj
egy fél lime leve
a tálaláshoz: tökmag, friss koriander, kókusztej
Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban közepes lángon felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a hagymát és 1-2 percig pirítjuk.
2. Beleszórjuk a gyömbért és a fokhagymát, 1-2 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a darabolt répát is, amit időnként megkeverve 10 percig főzünk.
3. Ráöntjük az alaplét, beletesszük a koriandert, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. 20-30 percig főzzük, amíg a répa megpuhul.
4. A tűzről lehúzva botmixerrel pürésítjük, limelével és tökmagolajjal ízesítjük.
5. Tökmaggal és friss korianderrel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!